Blogg

Morgonens frukostevent på Rituals + en överraskning!

Imorse mötte jag upp ett gäng förväntansfulla mammor för ett frukostevent på Rituals i Fältöversten. Kl 8.30 slog de upp dörrarna bara för oss inbjudna och väl inne hade de dukat upp med frukost och hudvårdsstationer!

IMG_5848

En station fokuserade helt på ansiktet där man bl.a kunde få massage, en lättare behandling och sminkning och en annan station hade händerna i fokus- så härligt!

IMG_5843

Vi fick hjälp av proffs på plats för att hitta rätt produkter

Och alla som handlade fick en goodiebag fylld med fina produkter!

IMG_5840

Så otroligt härlig start på dagen!

Och nu till överraskningen! Intresset var så otroligt stort och många som stod på reservlistan så redan nu på måndag kommer vi att köra ett frukostevent till!
Prion ligger på alla ni som stod på kö, så håll utkik efter mail från mig under morgondagen och så hoppas jag att ni kan komma!

Stort TACK till alla ni som kom och tjejerna på Rituals Fältöversten för en härlig morgon!

Bästa secondhanden för barn

Jag har alltid älskat loppisar och secondhand butiker! Idag så känns det ju viktigare än någonsin med återbruk  och för ett tag sedan så slängde jag ut frågan på Instagram till er och nu tänkte jag dela med mig av de svar jag fick!

Eftersom jag bor i Stockholm så kom de flesta tips in om butiker som ligger i närheten, men jag har också hittat en liten pärla i Ängelholm som jag tänkte dela med mig av, nämligen Lilla Tigern. En otroligt välsorterad butik med märken som Newbie, Po.P, How to kiss a frog mm som jag brukar besöka minst en gång varje sommar.

Närmare här i stan så hittar vi Tant Gredelins Garderob på Karlavägen där jag gjort både ett och flera fynd, bl.a Frejas vinterskor, ett par Kavat Yxhult nya i kartong för 200:-

Tar jag en längre promenad kan även BabyBarn på Odengatan 19 få ett besök. Lite stökigt, men om du har tid så kan du säkert göra ett fynd!

En nyupptäckt favorit ligger på Kungsholmen, ByeBuy på St.Eriksgatan! Första besöket stannade jag nog nån timma, så mycket fint att titta på! Butiken är inte alls särskilt stor, ungefär som ett vardagsrum, men så välsorterat och fint!

Tidigare så var min absoluta favorit ändå Arkivet, men tyvärr har de slutat med barnavdelningen (gnäller på dom varje gång jag är där). Där hittade du alla de finaste barnplaggen från bl.a Mini Rodini, Kavat, GANT mm. Nu är det ”bara” damplagg, men så välsorterat och snyggt!

Annars fyndar jag ofta på loppisar, ex Karlaloppisen som jag själv stått på. Här kan du hitta allt från det som rensats ut från vind & källare till de senaste märkesplaggen fortfarande med lappen kvar. De kör varje lördag tom 5 oktober kl. 11-15.

Förutom dessa tips är det många av er som verkar gilla Facebooks Marketplace och Tradera. Laddade ner det sistnämnda efter era rekommendationer men måste nog ta bort den för att det blev en ordentlig köptrigger för mig, haha!

Tusen TACK för alla bra tips och hoppas att ni också kan göra lite fynd nu framöver, eller varför inte lämna in det ni inte använder längre?

Avslutar med en bild på mina senaste inrop från Tradera!

IMG_5677

Promenera för en bättre framtid!

Nu på torsdag blir det en extrainsatt Aktiv Barnvagnspromenad till förmån för Barncancerfonden. Ordet barn och cancer hör inte ihop, och därför har jag startat ett initiativ där målet är att samla in 10.000 kronor!
Till detta behöver jag er hjälp, dels genom att ni själva köper en startbiljett till promenaden, men också att ni sprider budskapet!

Här hittar ni en länk till initiativet och köp av startplats

6B2B02EF-A868-4682-8E2A-1BC59010A3CB
Promenaden har precis samma upplägg som på måndagar – fast denna gång är det viktigare än någonsin att vi blir riktigt många!

TILLSAMMANS MOT CANCER ❤

Aktiv Barnvagnspromenad + Rituals

Nu på måndag blir det ett event innan Aktiv Barnvagnspromenad – nämligen en exklusiv frukost på Rituals!

Vi kommer att bli bjudna på en hälsofrukost, få hjälp och tips med hur man på bästa sätt får till en fräsch ansikts-quick fix – redo för mammalivet, samt en personlig hudvårdskonsultation med deras Skincare-expert. Alla inbjudna kommer att få en exklusiv goodiebag samt tillgång till ett fint erbjudande! Vidare så kommer alla som handlar för minst 400kr att få sin favorit-kroppsprodukt som gåva – så härligt!

När platserna till eventet släpptes efter måndagens barnvagnspromenad tog det 4 minuter (!) innan det blev fullt! Vill du ställa dig i vår reservlista går det bra att maila mig på kontakt@bonusmammans.com – märk mailet ”Rituals”.

Jag ser så mycket fram emot detta!

Image-5.jpeg

VMB Influencer Awards

I söndags begav jag mig ner till Garnisonen och VMB Influencer Awards!

Årets tema var karriär, och hur man kombinerar kvinnligt entreprenörskap med en bra balans i livet. Värdinnor för eventet var Johanna Kajson och Lojsan Wallin som gjorde ett toppenjobb från scenen och delade bl.a ut priser, modererade och yogade (!).

48710610391_b26d28a044_z

Det bjöds på härliga tilltugg

Och bra workshops kring hur du kan tänka när du ska sätta ett värde på dig själv i branschen.

48710275463_e778b217d5_z
Ni ser hur fokuserad jag är! =)

Julia & Jennifer från Babykaos var på plats för live-podd!

48710608061_ce7fca149c_z

Vi yogade tillsammans

48710769262_5a05bc48a9_z

Och självklart delades det ut priser, bl.a vann bästa Vivi från Mammasanningar pris i kategorin ”Årets uppstickare”! Följer ni inte redan kontot på Instagram är det bäst att ni gör det nu – så spot on om mammalivet!

48710608811_1e74be0f77_z

Alltsom allt blev det en glammig söndagsförmiddag! Vill ni se fler bilder från galan och se vilka som vann hittar ni det här!

fotograf är @larsbredenberg

Aktiv Barnvagnspromenad + OTTO

Nu på måndag efter vår träning gästas vi av OTTO‘s barnmat! Några av er känner säkert igen ”ögonen” som tittar på er när ni handlar vid barnhyllan på mataffären och nu kommer de att finnas på plats för att själva berätta om sina produkter.

Skärmavbild 2019-08-29 kl. 20.46.29.png
OTTO’s watching you

Såhär beskriver de själva om hur deras historia startade:

thumbnail_OTTO_LoveBugs_Foto_Världsnyhet![3]

Ska bli så spännande och få höra mer!

Med FÖRST är det dags för träning!
Vi möts vid Strandvägen/Djurgårdsbron kl. 10 för en ca 5km lång barnvagnspromenad i snabbare tempo där vi stannar för 6st träningsstopp. Efteråt stannar vi som vill kvar för picknick så glöm inte något att äta och att sitta på.

Ses på måndag!

Ergonomisk barnvagnskörning

Det blev så otroligt fin respons på förra inlägget om barnvagnskörning så här kommer fler tips tillsammans med lite djupare förklaringar.
När du ska ut och dra barnvagn (OK, varför heter det ens dra? Puttar man den inte?) då ska du försöka att ha kroppen i en så stark position som möjligt, just för att undvika slitage och skador. Du kan ha med dig dessa 3 tips när du är ute och går!

  1. Sträck på dig! Försök att göra dig så lång som möjligt, då kommer även höften närmare handtaget och kraften kommer från benen istället för överkroppen. Våra muskler är generellt större i benen än i ex axlarna vilket gör att vi inte tröttas ut lika lätt.
  2. Rulla bak axlarna! Ja, jag vet att jag gett detta tips förut, men jag ser så många barnvagnsdragare med framåtroterade axlar som mest troligt kommer att få problem med det längre fram. Spänningar mellan axlar/bröst påverkar bl.a din andning och det kan bli svårt att ta ett obehindrat djupt andetag. Rulla dem bakåt och ”placera skulderbladen i bakfickorna”
  3. Ha raka handleder när du kör! Dvs att att linjen mellan underarm ut till knogar ska vara alldeles rak, oavsett position på handtag. Det blir lättare genomströmning för blodet och inga nerver riskerar att komma i kläm

 

Ha med dig dessa tre tips i bakhuvudet på dina framtida barnvagnspromenader och du minskar inte bara risken för förslitningsskador & muskelspänningar, utan du stärker upp rätt muskler för rätt övning!

IMG_5351

Första passet med PT

”Benita, om du inte gör som jag säger att du ska göra så kommer jag att skrika NO REP till dig och då får du göra om allt!”

Idag tränade jag med min PT Camilla för första gången. Vi har känt (till) varandra under några år, men aldrig tagit klivet och tränat tillsammans, men imorse var det äntligen dags! Vi började ganska lugnt med rodd som uppvärmning och därefter gick vi in i friviktsdelen – äntligen dags att lyfta tungt 💪🏽 Jag känner mig ganska stark, men det är tekniken jag behöver öva på!

Filippa var med Camilla hela tiden och jag fick träna på relativt ostört, så skönt och nu för tiden ovanligt!

Vi hann även med en minicirkel och övningar för överkroppen i maskin och det kändes så skönt att ha någon bredvid sig som talar om vad man ska göra!

”Men du är ju också tränare” kanske några tänker, och sanningen är den att vi OCKSÅ behöver hjälp för att utvecklas och bli bättre!

Hursomhelst så ser jag verkligen fram emot nästa tillfälle!

Vill du träna tillsammans med mig? Släng iväg ett mail så berättar jag mer!

Farväl sommar, välkommen höst!

Jag känner att jag inte riktigt är redo för att ta farväl av sommaren, samtidigt som jag känner att hösten och rutinerna som medföljer är så välkomna!
Jag tycker sommaren gick alldeles för snabbt och att mina soltimmar var alldeles för korta. Jag vill ha mer av de varma sommarkvällar när vi var ute på landet och gick våra kvällsrundor, eller de dagar då solen var så varm & skön och vi kunde ta en kort promenad ner till bryggan för att bada i havet!

IMG_4262.jpg

Men hösten är också härlig! Färgerna, de sköna & varma tröjorna, te med honung, höstpromenaderna!

Mest av allt längtar jag nog efter allt spännande som ska hända; nya samarbeten, event, de Aktiva Barnvagnspromenaderna, träna med PT osv.

Hur ser din höst ut? Gillar du rutiner som jag eller är du helst ledig utan några som helst planer?