Blogg

Exclusive Babyshower

För några veckor sedan var jag med i en tävling inne hos Ditt Barn & Du där en kunde vinna en biljett till ett mammaevent och tänk att jag VANN!

I söndags var det äntligen dags för Exclusive Babyshower, ett event med bubbel, mingel, microföreläsningar, lotteri, utställare, goodiebag och en massa annat och jag ska försöka återberätta allt!

Processed with VSCO with p5 preset

Salen var smyckad med ballonger, girlanger och massa fina saker där man kunde se att mammor och graviditet stod i fokus – så fint. Vi som var där hade alla magarna i vädret och det va en sån härlig stämning.

Processed with VSCO with p5 preset

Processed with VSCO with p5 preset

Processed with VSCO with c1 preset

Efter lite mingel var det dags att sitta ner vid de vackert dukade borden och föreläsarna kom upp på scenen. De som fanns på plats var bl.a:

 • Elisabeth Hjärtmyr (barnmorska, barnsjuksköterska och amningsspecialist) från Amningswebben
 • Gamze Barglund, som berättade om sitt yrke som doula
 • Lisa Franken, tränare för Mom in Balance som pratade om träning under och efter graviditet – superbra!
 • Paulina Gunnardo, beteendevetare som driver den populära sidan Ditt Barn och Du pratade om tiden efter att bebis kommit ut och vad det kan vara för liten krabat som gömt sig därinne.

På plats fanns också ett gäng utställare:

IMG_3655 2.jpg
Jag och Lisa från MiB – kollegor då vi båda brinner för mammaträning!

Och den som gjorde allt detta möjligt var fantastiska Bodil Bergman Hughes ❤  Gravid- och nyföddsfotograf, entreprenör och grundare till härliga Magpodden.

Skärmavbild 2018-11-28 kl. 16.34.25
Foto lånat från Bodils galleri på hennes hemsida

Under hela Babyshowern var det också ett lotteri med fina priser, bl a en gravid-/nyföddfotografering med Bodil, en vistelse på Yasuragi, en månads fri träning med Mom in Balance, gravidmassage och eko-barnplagg.

Och när vi sen gick därifrån fick vi med oss en suerfin goodiebag full med fina saker, såsom ett nummer från tidningen Mama, krämer från Medela och Maria Åkerberg, små saker till bebis och choklad!

Om det blir fler gånger så rekommenderar jag verkligen att ni går för det var så mysigt och vi som besökare fick med oss massor hem i form av både fina saker, men också värdefull kunskap. En så mysig eftermiddag ❤

4 månader kvar!

Tänk, idag är det bara 4 månader kvar till BF ❤

Igår var jag faktiskt på ett läkarbesök på min MVC eftersom jag i förra veckan ons-fre kände ett enormt tryck nedåt, precis som på samma sätt jag kände när Freja signalerade att hon var på väg. Eftersom jag mådde bra i övrig var jag inte så orolig, men ringde ändå en BM som valde att boka in mig på ett läkarbesök på första tiden, vilket då var igår. Jag kände inga sammandragningar eller så, bara att det tryckte på.

Efter kontrollen konstaterades det att allt såg fint ut och att jag skulle återkomma om det kom tillbaka.

Jag vet att jag sagt det förut, men tiden går verkligen så snabbt och jag är supertaggad på att få träffa den här lilla varelsen som finns inuti mig!

Fick till ett fint foto på alla systrarna; Agnes med röda naglar, Frejas två små händer vid  naveln, Alvas längst ner och Alines ovanför ❤

Skärmavbild 2018-11-28 kl. 19.53.35.png

Du SKA inte kissa på dig!

Jag har tänkt så mycket på alla de kvinnor som jag träffade på under helgens mässa. Många vars vardag blir så otroligt präglad för att en del måste leva i smärta eller som väljer att inte ens ge sig ut ifall att en olycka skulle ske.

De flesta har liksom ”gillat läget” eftersom det är den inställningen som vården haft till dem; ”du har ju precis fött barn”, ”det blir nog bättre sen”, ”du har ju i alla fall fått en bebis” osv.

Jag blir så otroligt trött och ledsen över vad dessa kvinnor måste gå igenom och att de upplever att de står själva!

Du SKA inte ha ont!
Du SKA inte kissa på dig!
Du SKA bli erbjuden vaginal undersökning efter förlossning, inte behöva BE om den!

Om du upplever att du har komplikationer efter förlossningen som du inte fått hjälp med direkt så orka stå på dig! Kontakta vården igen, igen och igen tills du fått hjälp och även olika instanser såsom vårdcentral, mödravård, gyn eller primärvårdsrehab. Visst kan du knipträna för att få bättre kontroll över läckaget, men det hjälper inte för alla och du kan behöva hjälp från annat håll!

Vet du inte vart du ska söka hjälp så släng iväg ett mail till mig så ska jag göra vad jag kan för att hjälpa dig att hitta rätt.

På min Instagram lägger jag upp min knipserie igen där du kan lära dig mer om hur du kan göra din träning och hur du sätter igång ♥️

IMG_3597

Underbara Barnmässan

I helgen var jag med som utställare i MammaMages monter för att mingla och klämma & känna på mammamagar! Under dessa 2 dagar har jag träffat ca 20 mammor/dag i personliga möten där jag (förutom känt och klämt) pratat inkontinens, smärta, bäckenbotten, aktivering & en massa annat. Det är så många som har kvarstående problem efter förlossningen och som inte fått den vård de behövt. Att låta dessa mammor få berätta sin historia och att kunna svara och hjälpa får mig att känna stolthet i det jag gör!

IMG_3552

IMG_3569
Foto lånat från MammaMage

Så roligt också att ”gamla” och nya vänner och följare kom förbi för att säga hej!

Med på plats, faktiskt i montern bredvid, stod härliga Lina och gänget från Training for Pregnant! De var också välbesökta och det var många träningsglada mammor som gick därifrån med både ett och flera sköna plagg med sig hem ❤

IMG_3562

Snart halvvägs!

Idag går vi in i vecka 20 – snart halvvägs!
Nu är bebis ca 22cm lång och väger ca 225g i början av veckan och ca 280g vid veckans slut. Vilken fantastisk tillväxt – nästan 1cm i veckan!

IMG_3450
Från onsdagens ultraljud

Jag tycker att tiden går så otroligt snabbt, vilket är roligt, men jag hinner knappt med! När jag var gravid med Freja så kändes det ändå som om jag kunde vara mer i nuet och att dagarna nästan kröp fram, denna gång är det precis tvärtom.

Idag är det kurs i HLR till Barn hemma hos en familj som vill ha en privat kurs, så jag ska hem till dom. Hoppas ni får en fin helg ❤

 

Gravidvattengympa

Så himla roligt! Jag har nämligen fått hoppa in som vikarie för Babygruppens Vattengympa både på Östermalm och i Hammarby Sjöstad. Har i dagsläget tyvärr inga egna pass utan står som vikarie om det skulle behövas och nu äntligen har jag fått möjligheten! Det är också extra roligt eftersom jag själv är gravid ❤

Det som många gillar med vattengympa för gravida är att det dels brukar vara i en varmare bassäng, men också du blir lättare av vattnet och kan få enklare att röra på dig vilket blir en skonsammare träning för kroppen.
Vi arbetar alltid med vattnet som motstånd genom att göra olika slags rörelser och övningar, både med och utan redskap.

Om du går in på min Instagram så finns det en video där jag visar några av de övningarna som vi brukar göra.

IMG_3448

IMG_3449
Träningstoppen kommer självklart från Training for Pregnant där du kan få 15% rabatt på hela sortimentet om du använder min personliga kod ”bonusmamman15”

Ikväll är det dags igen, då ses vi på Vattenhuset i Hammarby Sjöstad!

En tur i skogen

I söndags var jag och Freja och hälsade på min kusin Sofie som vaktar sin pappas hus strax utanför Nyköping. Tomten har tidigare tillhört en stenkonstnär så hela trädgården är fylld med en massa djur och annat spännande som vi passade på att utforska.

 

Vi passade även på att gå ut en sväng i skogen där vi hittade en massa roliga saker!

DSC_6490
Här har Freja hittat bajs
DSC_6493
Och vi tittade på ett bäverbo
DSC_6484
Och spanade på svampar (och visst går det lika bra att använda träningstightsen från Trainingfor pregnant ute i skogen!)

 

IMG_0861
Och när vi var tillbaka inne upptäckte vi att vi fått besök av två hjortar på tomten (mellan elefanten och björnarna)

 

En riktigt härlig dag med andra ord!

Ambassadör för Trainingforpregnant

Jag kan äntligen berätta att jag numera är stolt ambassadör för fantastiska @trainingforpregnant – träningskläder för dig att använda under & efter graviditeten!
 Nu är jag i v.17 (16+1) och kläderna sitter så skönt på min kropp i jämförelse med mina andra träningskläder som kommer få ta time-out ett tag.

Det betyder också att ni här framöver 
kommer att hitta anpassade träningstips för gravida!

DSC_6436

Vill du också ha sköna träningskläder? Använd min rabattkod ”bonusmamman15” som ger dig 15% rabatt på hela köpet – direktlänk till Trainingforpregnants webshop hittar du här!

HLR till Barn

Igår såg jag ett otroligt gripande inslag på TV4s Nyhetsmorgon där en mamma berättade om hur hon räddade livet på sin 2-åriga dotter som hade satt i halsen. Tårarna rann nedför min kind när hon beskrev paniken hon kände och när hon själv uttalar orden ”det är ett livlöst barn jag har i min famn” så brister det helt för mig. Med 112 i telefonen och med två ambulanser på väg säger hon att hon kände att det spelar ändå ingen roll ,utan att det är för sent.

tryck på bilden för att se inslaget i sin helhet

Trots att det gått en lång stund fortsätter hon ändå med ryggslag och buktryck och efter ett tag så kommer det som suttit fast upp och hennes dotter återfår sakta men säkert medvetandet igen ❤

På plats i studion fanns även akutsjuksköterska Camilla Thurell som visade och förklarade vilka handgrepp som en ska göra om ett barn sätter i halsen.

Det är precis detta som jag går igenom på mina kurser ”HLR till Barn”, en kunskap som är så viktig och som verkligen kan rädda liv! Nu har jag släppt nya kursdatum som du hittar här där du kan anmäla dig för kurs hemma hos mig. Det vi går igenom då, förutom luftvägsstopp, är:

 • Kontroll av medvetande
 • Kontroll av andning
 • Inblåsningar
 • Kompressioner (tryck på bröstet)
 • Larma 112

Jag brukar även gå igenom:

 • Stabilt sidoläge, vad du ska göra om ett barn andas men inte är kontaktbart
 • Så klär du ditt barn säkert i vinter (säsongsanpassat)
 • Så förbereder du ditt barn inför sommarens bad (säsongsanpassat)

Vill du hellre ha en kurs hemma hos dig så kommer jag gärna dit! Bjud in vännerna, familjen, barnvakterna och föräldragruppen till en livsviktig kurs med mycket praktik – och självklart får bebisar alltid vara med!

Freja 2 år!

Idag för två år sedan blev jag mamma, det största som hänt mig i mitt liv!
Att få haft möjligheten att följa den här kloka, roliga och smarta tjejen sedan hon bara var ett litet frö till att bli den stora tjej som hon är idag ❤

Jag tittar på henne och hela mitt hjärta fylls med kärlek, även om hon i denna stund sitter och kastar nappar på mig medan jag skriver, haha!

Födelsedagskalaset var igår (mer om det i ett annat inlägg), men idag har vi planerat in massa roliga saker för henne som jag vet att hon kommer att tycka om, bl.a parkleken i Tessinparken och simskola.

Såhär såg det (nästan) ut hos oss imorse:

tempImageForSave.JPG

Och här kommer lite bilder från åren som gått: