Babysim

IMG_5311

 

Att bada tillsammans med sitt barn är inte bara en bra investering för framtiden utan en fantastisk stund tillsammans. I babysimmet utgår vi från de olika grundgreppen och låter det nyfikna barnet få upptäcka det härliga som vattnet kan erbjuda!

 

 

 

Vad är Babysim?
Babysim vänder sig till barn yngre än 2 år som badar tillsammans med förälder/vuxen med vägledning av en babysiminstruktör. Temperaturen i vattnet får aldrig vara lägre än 32 grader.

Varför ska jag simma med mitt barn?
När du börjar simma med ditt barn så får ni inte bara en fin stund tillsammans i en härlig miljö, utan du hjälper också ditt barn att få en positiv känsla till vatten. När vi simmar, sjunger och plaskar i vattnet tränar vi de olika handgreppen och hjälper barnet att hitta och utveckla sin egna flytförmåga. Ett moment i babysimmet är att dyka, vilket är helt frivilligt, och där vi återigen låter barnet få upptäcka

När får mitt barn börja på babysim?
Den vanligaste rekommendationen är att barnet får börja när det väger över 3kg, när naveln läkt och barnet är 3+ månader gammalt.

Om barnet är för tidigt född räknas åldern från beräknad födelse.

Vilka badkläder ska min bebis ha?
När du badar inomhus i pool med din bebis rekommenderar jag alltid täta badbyxor med dragsko i både midja och ben för lite tillväxtutrymme. Baddräkter kan vara superfint, men på babysim blir de ganska opraktiska då de istället kan hjälpa till att kyla ned barnet.

TIPS!
Bra återförsäljare för badbyxor är:
Imse Vimse – https://imsevimse.se/produkt/badbyxor/